Е-8 – преход от Боровец до Мезек

Е-8 – преход от Боровец до Мезек
13-28.07.2024

Първият ни организиран преход за 2024 година ще бъде в белоснежна Рила. Преходът през Рила и Родопа е по-малко познат в сравнение с Е3 /Ком-Емине/ и Е4 /прехода на петте планини/, но разнообразието от природни и исторически забележителности е много по-голямо. 

Преминаването през Рила и Родопа ще се осъществи от 13.07 до 28.07.2024г.

Първоначалното изкачване на Балканския първенец – връх Мусала и преминаването през високите части на източна Рила постепенно прелива в морето  от ридове на Родопа. От дълбините на пещерният свят носени в мелодията на родопската гайда, със силата на традиционните катми и пататници, със спокойствието на прелестните язовири и  устрема на пенливите водопади, отправили взор до дълбините на космоса достигаме древни светилища за да се откъснем от забързаното ежедневие и докоснем до същността си по дългия път на Е8 в България..

Такса и записване:

В похода имат право да участват всички туристи в добро физическо и психическо здраве, с добра физическа подготовка и с подходяща екипировка, съобразена с продължителните преходи  и променливите метеорологични условия.

Необходими документи:
– декларация за участие в похода;
– планинска застраховка.

Заявки за участие се подават до 10.06.2024г. или до изчерпване на местата с попълване на апликационна форма:

Резервацията е валидна при заплащане на 50% капаро.
Такса за участие при минимум 12 записани – 470лв.

IBAN: BG70BUIN95611000604107
BIC: BUINBGSF
Основание за заплащане: Е-8, Име и Фамилия на участника,

Остатъкът от сумата трябва да се заплати до 10.06.2024г

Таксата включва:
– планински водач;
– придружаващ транспорт;

Таксата не включва:
– разходи за нощувки, храна и други лични разходи ;

Капацитетът на групата е до 15 души. Нощувките ще бъдат в хижи и на палатки по маршрута в зависимост от желанието на участника, като всеки участник сам обезпечава бивачните си съоръжения. Походът ще бъде обезпечен с придружаващ автомобил, който ще транспортира по една раница на участник.

За въпроси: 0897 / 572672