План за новата година!

След предизвикателната 2021 година отправяме поглед към приключенията, в които ще се впуснем през следващата 2022 година.

Намаляване на отпадъците – това пък как ни хрумна?!

През изминалата година оползотворихме доста време в разговори за разумно използване на благата ни, рециклиране и нулеви отпадъци. Бихме искали да привлечем вниманието на повече хора към тези идеи през следващата година и да допринесем с лесни за изпълнение примери.

Друго важно дело, с което сме се заели още от създаването на туристическо дружество „Природа“, е превръщането на планински склонове около Пловдив в разпознаваемо място за активен отдих. Поставянето на указателни табели и подновяването на маркировката свързваща населените места в близост до града е само първата стъпка към популяризирането на туристическите пътечки!

Голямото предизвикателство на 2022 година пред нас е Ком – Емине за ученици! Има ли деца, които да се осмелят и да се впуснат в подобно приключение? Как ще им се отрази почти едномесечен преход по билото на Балкана, след като до вчера са се обучавали приковани пред екраните? Дали подготвителните преходи и наличието на съпътстващ транспорт ще са достатъчни фактори за достигането на група ученици до морския бряг? Ще разберем това лято!

Две седмици в началото на юли е времето, за което ще достигнем от Боровец до Мезек по част от европейски маршрут 8. През септември пък върхът на Гръцките богове ни зове.

За плановете ни накратко е това,

събития с конкретика очаквайте сега!